Tüm Bloglar
Transistör Nedir?
Elektronik sektöründe oldukça önemli bir yeri olan transistörler; 1947 yılında geliştirilmiştir. Elektronik ve haberleşme sektöründeki büyük gelişmelerin...
Lipo Pil Nedir?
Lityum Polimer bataryaların Li-Po şeklinde ifade edildiğini söylemeliyiz. Lipo pil; Lityum İyon batarya çeşidi olmakla beraber sıvı elektrolit yerine polimer elektrolit kullanmaktadır.
Kondansatör (Kapasitör) Nedir?
Kondansatör; sığaç veya kapasitör gibi farklı anlamlara sahiptir. İki iletken tabaka arasına dielektrik malzeme yerleştirilmesi sayesinde elde edilmektedir.
Güç Kaynağı Nedir?
Gün içerisinde meydana gelmesi muhtemel elektrik kesintileri; donanıma bağlı elektronik cihazlar için büyük bir risk oluşturmaktadır.
Gerilim, Akım ve Direnç Nedir?
Elektronik devrelerin çalışması esnasında elektriksel harekete bir başka deyişle elektronların hareketine ihtiyaç duyulmaktadır.
En Ucuz 3D Yazıcılar
3D yazıcılar mühendislik sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Günlük kullanıma müsait olmasından dolayı 3D yazıcı almak isteyen sayısız insan bulunmaktadır.
Filament Nedir? Filament Çeşitleri Nedir?
Üç boyutlu yazıcılarda çıktı almak için kullanılan malzemeye filament adı verilmektedir. Termoplastik hammadde olan filament çeşitleri; kullanım şekline göre değişkenlik göstermektedir.
En İyi 3D Yazıcılar 2019
Hem kaliteli hem de güzel bir 3D yazıcı almak isteyenler doğru yerdesiniz! Türkiye'de bulabileceğiniz 3D yazıcılar hakkında bilgi almak için bu yazıyı mutlaka okumalısınız!
Elektronik Metre Nasıl Yapılır?
Elektronik metreyi daha önceden mutlaka duymuşsunuzdur! Dijital metre olarak da geçen bu kavram; uygulamalı fizik öğrenmek isteyenler için önemlidir.
Elektronik Kavramları Nelerdir?
Elektronik; bilhassa serbest elektronların kontrolünün ele alındığı bir bilim dalıdır. Aktif ve pasif devre elemanları yer almaktadır.
Çocuklar İçin Kodlama
Teknolojinin gelişmesi; insanların bu dünyaya ayak uydurma çabalarının artmasına sebep olmuştur. Tüm endüstriler, iş alanları ve çalışma şartları; dijital dünyanın çevresinde şekillenmektedir.
Arduino ve C# Haberleşmesi ile Led Yakma
Arduino sayesinde sensörler kullanarak alarm tarzında birçok gerekli cihaz yaratabileceğiniz gibi yazılıma dair farklı alanlarda da Arduino'nun faydasını görebilirsiniz.
Arduino Kullanarak Kapı Kilidi Yapımı
Arduino kullanarak tasarlamış olduğunuz kapı kilidi sayesinde siz evde yokken evinize kimin girip çıktığını bilme şansına sahip olabilirsiniz.
Arduino Kullanarak Yağmur Alarmı Yapımı
Yağmur alarmı verecek bir cihaz size de çok ütopik geliyor değil mi? Arduino sayesinde bu projeyi hayata geçirebilirsiniz. Kısaca ifade etmek gerekirse...
Arduino ile Toprak Nem Sensörü Nasıl Yapılır ?
Arduino sayesinde birbirinden değerli projeler yaparak bilgi seviyenizi geliştirebilirsiniz. Toprak nem sensörü sayesinde Arduino ile beraber nem ölçer yapmak mümkün mü?
Arduino ile Nabız Ölçer Nasıl Yapılır ?
Arduino; giriş/çıkış kartı olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra, fiziksel programlama amacıyla kullanılmaktadır. Arduino sayesinde hiçbir yardım almadan çalışan cisimler meydana getirebilirsiniz.
Arduino ile Gaz Sensörlerinin Kullanımı
Arduino sayesinde günlük yaşantınızda işe yarayacak birçok proje tasarlayabilirsiniz. Geçmişte gaz sensörü kullanmamış olabilirsiniz.
Arduino Bluetooth Modülü Kullanımı
Arduino'yu yağmur ve gaz sensörü gibi günlük hayatın içerisinde bulunan işlevsel alanlarda kullanabileceğiniz gibi teknolojinin ve yazılımın ön planda olduğu alanlarda da kullanabilirsiniz.
3D Yazıcı (Printer) Nedir? Nasıl Çalışır?
Yılların başında olduğumuz şu günlerde teknolojinin ulaştığı nokta bizleri her geçen gün şaşırtmaktadır. İnsanları hayrete düşüren en popüler teknoloji ürünleri arasında 3D yazıcılar bulunmaktadır.
3 Boyutlu Akıllı Arduino Robot Kol Yapımı
Arduino ile beraber gaz sensörü veya toprak nem sensörünü kullanarak farklı projeler yapabilirsiniz. Ancak, bu yazıda bahsedeceğimiz robotik kol yapımı; klişelerin dışına çıkmanıza neden olacaktır.